Ticker

6/recent/ticker-posts

أصابع الخبز الإيطالية 🧡



 أصابع الخبز الإيطالية 🧡

المقادير:

لعمل العجين كوب وثلث ماء دافئ

3 معلقة كبيرة زيت زيتون

4 كوب دقيق

معلقة صغيرة ملح

2 معلقة صغيرة أوريجانو (موجود عند العطار)

3 معلقة كبيرة حليب بودرة

2 معلقة صغيرة خميرة

لدهن سطح الخبز:

2 معلقة كبيرة جبنة بارميزان

معلقة كبيرة ثوم بودر

معلقة كبيرة من مزيج الملح والفلفل

معلقة كبيرة بصل بودر

معلقة كبيرة زعتر طازج مفروم

ربع كوب زيت زيتون

طريقة التحضير :

⁃ اخلطي المكونات الجافة وبعدين ضيفي المكونات السائلة.

⁃ اعجني المكونات كويس لحد ما تحصلي على طرية.

⁃ حطي العجينة في طبق وغطيها بكيس نايلون وسيبيها تخمر في مكان دافي لمدة ساعة على الاقل او لحد ما العجين يرتفع.

⁃ انقلي العجينة على رخامة مرشوشة بقليل من الدقيق ، واعجنيها بايديكي حوالي 5 دقايق .

⁃ افردي العجينة باستخدام النشابة.

⁃ قطعي العجينة أصابع مستطيلة ( طولها 4 بوصة تقريباً.

⁃ لدهن سطح الخبز : في طبق كبير ، امزجي الجبنة البارميزان المبشورة، الثوم البودر ، الملح والفلفل، البصل البودر ، الزعتر المفروم ، زيت الزيتون.

رصي أصابع الخبز في صينية مبطنة بورق الزبدة وادهني

سطحها بخليط الجبنة بواسطة فرشاة.

⁃ دخلي الصينية فرن حامي على درجة حرارة 180

لمدة 12 – 15 دقيقة .

⁃ حطي أصابع الخبز في طبق التقديم وقدميها ساخ مع الكاتشب و المايونيز .

إرسال تعليق

0 تعليقات