كريم الباستري
المكونات :
- 4 صفار بيض
نصف كوب سكر
- ثلث كوب نشا
2 كوب حليب ساخن
معلقة كبيرة زبدة
- معلقة كبيرة فانيليا
طريقة التحضير :
- اول حاجة هنسخن الحليب كويس في طنجرة على النار . - بإستخدام المضرب اليدوي أو الكهربائي نخفق الصفار مع السكر والفانيليا لحد ما اللون يبقى فاتح شوية وبعدين نضيف النشا ونقلب كويس وبعدين نصب الحليب الساخن بالراحة وبالتدريج على خليط الصفار مع التقليب المستمر عشان میعملش أي تكتلات معانا
- نصب الخليط في طنجرة ونسخنه على نار ونقلب باستمرار لحد ما نحصل قوام تقيل وبعدين نضيف عليه الزبدة ونقلب كويس وممكن نضيف فانيليا زيادة أو نصف معلقة عصير ليمون أو بشر اليمون حسب الرغبة .
- نصب الخليط في صحن ونغطيها بكيس بلاستيك المنع تكوين طبقة ونسيبه لحد ما يبرد .
- يستخدم الباستري کريم لحشو الاكلير و البروفيترول والتارت الحلو والكيك ..........
وصحتين 💕💕💕
وصفات طبخ شهية و طبخات عربية من كل البلدان بالاضافة للعديد من الاكلات الاجنبية السهلة و السريعة، و الحلى اللذيذة و البسيطة بالخطوات والصور و الفيديوهات الرائعة ...
موقعنا https://cuisinearabe1.blogspot.com
صفحتنا على الأنستغرام https://www.instagram.com/gooldenkitchen/
صفحتنا على الفايس بوك https://www.facebook.com/Gooldenkitchen/
#وصفات #كيفية #طبخ_عربي #طبخ_جزائري #وصفات_سهلة #حلويات #معجنات #مقبلات #المطبخ_الذهبي #رمضان #سهرات_رمضانية #عصير #طجين #سلاطات #مأكولات #مأكولات_شعبية #بيتزا #مقادير
0 تعليقات