Ticker

6/recent/ticker-posts

كيكة النسكافية الباردة 🧡



كيكة النسكافية الباردة 🧡
المقادير:
4 باكيتات بسكويت سادة
كوب ماء دافئ مذاب فيه معلقة كبيرة نسكافيه
للكريمة:
كوب حليب سائل
5 مغلفات كريمة بودرة
علبتين قشطة
4 معالق سكر (او حسب الرغبة)
معلقة ونصف كبيرة نسكافية غير مذاب
معلقة صغيرة فانيليا
للكروكان:
كوب سكر
ربع كوب ماء
كوب الا ربع لوز مفروم ارباع

طريقة التحضير:
الكروكان:
- في حلة على النار ضيفي السكر والماء وحركي باستمرار لحد ما لون السكر يبقا ذهبي غامق (كراميل).
- ضيفي اللوز وحركي كويس لمدة دقيقتين وارفعيه عن النار.
- صبي الخليط على ورق الزبدة فوراً او على طبق مدهون بطبقة رقيقة جدا من زيت الزيتون.
- حطي الكراميل واللوز في الكبة لما يجمد وافرمية فرم خشن.
لعمل طبقات البسكويت والكريمة:
- في الخلاط ضيفي الحليب والكريمة البودرة والقشطة والسكر والفانيليا والنسكافيه الغير مذاب، واخلطي كل المكونات مع بعض كويس ودخلي الخليط الثلاجة لمدة ربع ساعة.
- غمسي قطع البسكويت في النسكافيه المذاب في الماء وحطي طبقة في قاع طبق بايركس
- خرجي الخليط من الثلاجة وصبي طبقة رقيقة منه وعيدي خطوة البسكويت وهكذا لحد انتهاء الكمية.
- راعي ان تكون اخر طبقة هي طبقة الكريمة.
- رشي طبقة الكروكان على الوجه ودخليها الثلاجة لحد ما تتماسك كويس وقدميها باردة.

إرسال تعليق

0 تعليقات